Pensacions

Pensacions

2010. El Vendrell.

March Editor

Portada del llibre.

Sobre aquest llibre, he rebut algunes opinions d’escriptors i poetes, algunes de les quals reprodueixo. Caldrà que endevineu a qui corresponen les sigles de cadascuna de les opinions:

“He rebut el teu Pensacions, i l'he llegit. I, com que el llibre és fa curt (és un elogi) fa venir ganes que sigui més llarg (un altre elogi), i, doncs, l'he rellegit i se m'ha tornat a fer curt (tercer elogi). Aquestes deuen ser unes de les característiques essencials del diguem-ne gènere pensació. L'he gaudit, m'ha fet somriure, m'ha fet fer algunes riallades i, sobretot, m'ha fet pensar, o més ben dit, pensacionar. Entenc que l'humor és immanent a la pensació, i això és bo per al pensacionament. En fi, l'enhorabona per l'elaboració del nou gènere o no-gènere o antigènere, que espero que no s'aturarà en aquest llibre.” (C. H. M.)

“És una proposta literària fascinant, gairebé màgica i en tot cas reeixida, de confluència de pensaments i reflexions, d’una banda, i de tensió lírica, de l’altra.” (C. D.)

“M’he llegit d’una revolada les teves proses aforístiques i les he trobat agudes, sarcàstiques, humorístiques, misterioses, enjogassades, líriques, àcrates, cogitatives, un punt proletàries, desvergonyides, llengudes, brossianes, foixianes, en una paraula minguetianes. Què més es pot demanar? Enhorabona! I a veure si en ens cauen més!” (F. F.)

“Bona part de la poesia que s’escriu avui tendeix al to apagat i gris, però el teu llibret destil·la una mala hòstia digna dels millors reculls de proverbis. Alguns jocs de paraules que fas són veritables obres de marqueteria lèxica. I algunes de les micronarracions que hi ha són sensacionals (la del túnel i el mòbil em va semblar tota una troballa).” (J. S.)

“En alguns moments em recorden el to dels poemes quotidians de Brossa...” (M.G.)

"He llegit amb atenció les teves Pensacions. Es troben en el punt d'unió del pensament i la sensació poètica. I allò que és inesperat salta de sobte, enmig del silenci, agafant descuidat el poeta i el lector." (J. C. M.)

"El vaig trobar un llibre magnífic. Interessant. En alguns moment hermètic de tanta paradoxa de la paradoxa. De tanta prestidigitació de les paraules i joc lingüístic. I el vaig trobar sovint radical i profund i sempre divertidíssim i intel·ligent." (J.M.T.)

Comprar

Ressó

El blog de Jordi Cervera